Pojdi na glavno vsebino

Pismo kot za časa Marije Terezije

Torej res premišljujete o prodaji parcele. Ena prvih stvari o katerih se morate odločiti ali prodajo zaupati agenciji, ali pa vse narediti v lastni režiji. Kolikor boste izbrali našo agencijo bomo veseli kot Radio Gorenc, za uspešno prodajo moramo pa (nujno in brez pardona) pripraviti sledeče zadeve:  

 1. Pridobili bomo zemljiškoknjižne izpiske vaše parcele in vseh sosednjih parcel;
 2. Geodetske izpiske vaše parcele in vseh sosednjih parcel;
 3. Lokacijsko informacijo s strani pristojne Občine;
 4. Kopije zazidalnih načrtov;
 5. Program opremljanja stavbnih zemljišč;
 6. Preostalo prostorsko dokumentacijo (je cela znanost zase);
 7. Informacije o komunalnih vodih in možnostih priključevanja bodoče zgradbe na komunalno infrastrukturo;
 8. Izračune maksimalnih bruto tlorisnih površin bodočih zazidav;
 9. Preveritev morebitnih služnosti za dostop z vozili oziroma dostop do napeljav komunalne infrastrukture;
 10. Osnutek pogodbe o ari z vsemi bistvenimi določili bodoče kupoprodaje;
 11. Izjavo občine o uveljavljanju ali ne-uveljavljanju predkupne pravice za vašo parcelo;
 12. Grafične ponazoritve vsega napisanega (saj ljudje raje gledajo fotografije in filme kot pa berejo tekst);
 13. Tržno analizo ponudbe primerljivih nepremičnin (sem želimo na trgu pritegniti pozornost predvsem na prodajo vaše parcele);
 14. Analizo podpisanih pogodb primerljivih zemljišč preteklega leta (saj vam želimo svetovati, katera je minimalna cena po kateri so se v preteklosti prodale primerljive parcele);
 15. Računske simulacije prodaje zemljišča v katero so vključeni vsi davki, dajatve in pristojbine, preden pridete do neto zneska in izkupička pri prodaji;
 16. Nepremičninski oglas v slovenščini;
 17. Nepremičninski oglas v nemščini;
 18. Nepremičninski oglas v angleškem jeziku;
 19. Več filmov v slovenskem, nemškem in angleškem jeziku. Naši kanali na You Tube-u, Instagram-u, LinkedIn-u in podobnih medijih so dandanes del vsakega pametnega telefona, s katerim prav vsi izredno radi preživljajo svoj prosti čas.

Določene parcele, katere so morebiti mednarodno zanimive za tuje kupce neposredno ponudimo na 27.000 naslovov potencialnih partnerskih agencij, ob uspešni sklenitvi takšnega posla pa smo pripravljeni tem tujim agencijam prepustiti tudi del naše posredniške provizije (ta je po samem zakonu določena kot nagrada za uspešno opravljeno delo in uspešno sklenjen nepremičninski posel).

Vse te zadeve in še kakšno več bodo potencialni interesenti in kupci od vas želeli vedeti. Dobro šanso za prodajo imate le, če znate vsa dejstva stresti iz rokava, kot da je vse instantno vedno na voljo. 

Naša iskrena želja je, da se »cel svet« vrti okoli doseganja vaših ciljev in prodaje vaše parcele… in ravno iz tega razloga se ukvarjamo z vsemi temi zadevami, obseg našega dela jasno presega obseg vsake nam poznane nepremičninske agencije. Želimo, da imate zavestno možnost izbire vaših opcij pri prodaji.  Klasičnih, ne duhovitih in bornih oglasov ne boste pri nas nikoli videli. 

Stopite z nami v stik. Debata vas prav nič ne stane, prinese pa cel kup možnosti. 

Človek bi mislil, da je prodaja parcele preprosta kot, če bi v gostilni čez šank zaklical "prodam parcelo"… Za vsakim uspehom stoji resno delo in cel kup truda. Poti ustvarjamo tako, da po njih hodimo… pa pojdimo skupaj na pot. 

Lep pozdrav, Matjaž Ribnikar Lavtižar

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...