Pojdi na glavno vsebino

Črnivec – gradbena parcela št 4

Črnivec, 4243 Brezje, GPS 46.332730, 14.221284

Črnivec – gradbena parcela št 4 Sale

Prodamo 474 m² veliko gradbeno parcelo na Črnivcu pri Brezjah. Morda imate občutek, da so parcele včasih bile ugodnejše in statistično to verjetno tudi drži, a je bila gradnja lastnega doma vedno ena draga zadeva, tako v dobrih starih časih kot tudi danes. Kolikor pa se tega projekta danes zares lotite, boste kmalu živeli v lastnem domu, čez dober ducat let pa boste z malo sreče morda imeli že vse celo odplačano. No pa zavihajmo rokave in se skupaj lotimo te klobase.

Zu verkaufen sind 474 m² Baugrundstück in Črnivec bei Brezje. Sie haben vielleicht das Gefühl, dass Grundstücke früher erschwinglicher waren, und statistisch gesehen stimmt das wahrscheinlich auch, aber der Bau eines Eigenheims war schon immer eine teure Angelegenheit, sowohl in der guten alten Zeit als auch heute. Aber wenn Sie heute richtig loslegen, werden Sie bald in Ihrem eigenen Haus wohnen, und in einem guten Dutzend Jahren haben Sie es mit etwas Glück vielleicht sogar alles abbezahlt. Also lasst uns die Ärmel hochkrempeln und uns gemeinsam wie Fiffi an die Wurst machen.

We are selling a building plot of 474 m² in Črnivec near Brezje. You may have the feeling that plots were once more affordable, and statistically this is probably true, but building your own home has always been an expensive endeavor, both in the good old days and nowadays. But if you really start today, you'll soon be living in your own home, and in a good dozen years, with a bit of luck, you might even have paid it all off. So, let's roll up our sleeves and get on with the job.

Velikost 474 m2

124.000 €

Povejte naprej:

n

Podrobnejši opis

Slovensko 

Zemljišče pri gradnji hiše niti ni najdražja stvar, saj sme to stati le en manjši del celotne investicije. Najdražja stvar je vedno hiša z zunanjo ureditvijo, ki je po koncu vseh gradbenih, instalacijskih, tehničnih in spremljevalnih delih v vsakem primeru višja, kot si pa to danes sploh lahko predstavljate. Seveda – v izgradnjo hiše greste z miselnim načelom »bo že«, mislite si tudi »OK, če pa sedaj za neko opremo nimam denarja pa pač kupim čez eno leto«. Vse to drži pri nakupu opreme za hišo, vprašati pa se morate ali to tudi drži za nakup parcele?

Parcela je na voljo le kratek čas – dokler se pač ne proda. Parcela je na voljo le, kadar se lastniki pač odločijo, da jo prodajo, to se pa povprečno zgodi enkrat na petdeset let (to je zgolj mnenje avtorja), sicer pa parcela ni na prodaj. Načelo »bo že« je priporočljivo uporabiti predvsem pri nakupu parcele, saj si tako zagotovite lastne, družinske možnosti, ki jih boste imeli v prihodnosti. 

Denar pa je v predmetno parcelo zelo dobro naložen. Inflacija vam ga ne bo požrla, parcelo lahko uporabite za gradnjo, lahko jo ponovno prodate, lahko pa na njej flancate rožice in gledate kako raste trava. Če pogledate naselje Črnivec, boste videli, da se v okolici kar pridno gradi (sosedje so mnenja, da se izplača investirati), da imate dve minuti do avtoceste (parcela ni bogu za hrbtom), da je picerija 150 m zraven parcele (tam se vedno najde nekaj za pod zob), parcele pa so ravne in komunalno opremljene (komunalni prispevek vam ne bo vrgel ven vseh »zihrng« – varovalk po slovensko).

Argumentov za nakup parcele je veliko. Ko jo boste pa enkrat imeli v lasti se pa lahko začnete ukvarjati z argumenti za gradnjo hiše. Če boste vse gledali skupaj (parcela+projekti+gradnja+instalacije+oprema+zunanja ureditev) boste hitro prišli do zneskov, ki vam bodo odpihnili dobro voljo. Predstavljajte si npr. pojedino – na primer pečenko – te tudi ne pojeste niti naenkrat – niti sami. Zelo podobno je z gradnjo hiše – napravite jo košček za koščkom, začnete pa pri nakupu parcele. 

Dovolite nam, da predstavimo nekaj tehničnih značilnosti ponujene parcele: Za prostostoječe hiše je na tem območju dovoljena K + P + M, za gospodarska poslopja pa celo K + P + 1 + M. Trenutna zemljiška parcela št 422/1 k.o. Brezje se parcelira na manjše dele – en del je pa parcela, ki jo v tem oglasu ponujamo. Po urbanizmu je opredeljena kot stavbno zemljišče in ima v občinskem prostorskem načrtu oznako enote urejanja prostora ČR 07- mešana območja (M), MO - osrednje površine. Podlaga za načrtovanje in izdajo gradbenega dovoljenja je prostorski red občine Radovljica. 

V začetku decembra 2022 smo na geodetsko upravo vložili načrt parcelacije, v katerem so vnesene meje, nove številke bodočih gradbenih parcel in njihove izmerjene površine. Kolikor se res zanimate za nakup parcele vam lahko danes predlagamo sklenitev predpogodbe, kupoprodajno pogodbo pa bomo lahko sklenili po izvedeni parcelaciji. 

Predmet predpogodbe in prodaje je parcela, ki je v naši dokumentaciji označena s številko štiri, katere predvidena katastrska številka je 422/6 in ima na osnovi geodetskega elaborata površino 474 m² in šestinski solastniški delež bodoče dovozne ceste – bodoče parcele z oznako 422/9.

Morda si na tem mestu mislite hm... zanimivo, zakaj pa bi sploh sklepal/a predpogodbo? Z predpogodbo si zagotovite parcelo. Na osnovi predpogodbe boste dogovorili in plačali aro in dogovorili končno ceno za parcelo, kupoprodajna pogodba bo pa sklenjena, ko bo parcelacija razvidna iz zemljiškega katastra in zemljiške knjige. Po naših izkušnjah to lahko traja do tri mesece, v vmesnem času imate pa ljubi mir, da se z svojo banko domenite za financiranje nakupa oziroma, da se spomnite kje v vrtu ste zakopali zlate cekine. V Sloveniji je plačilo are običajna stvar. Obligacijski zakonik v svojem 64. členu določa, da je pogodba sklenjena ko je ara dana..., ker smo zagreti zagovorniki korektnega poslovanja, želimo o tem lastniku parcele in bodočemu kupcu naliti čistega vina in vse skupaj zapisati v predpogodbo. 

Na podlagi pridobljene lokacijske informacije lahko o pogojih gradnje povzamemo, da je Občina Radovljica na osnovi zakona o urejanju prostora določila, da se parcele iz tega oglasa nahajajo na območju predkupne pravice na stavbnih zemljiščih. Tako se lahko kupoprodajna predpogodba sklene pod odložilnim pogojem iz naslova predkupne pravice občine, in kolikor jo občina v 30 dneh po podpisu predpogodbe ne uveljavi, oziroma izjavi, da jo ne bo uveljavljala, postane predpogodba med kupcem in prodajalcem pravnomočna. 

Strehe morajo biti simetrične dvokapnice s slemenom v smeri daljše stranice, oziroma sestavljene simetrične dvokapnice istega naklona v primeru členjenega tlorisa. Lahko so zaključene s čopi. Štirikapne (oziroma večkapne) strehe in členjene strešine niso dovoljene. Naklon streh je dovoljen v razponu od 30 stopinj do 45 stopinj. Strešna kritina je sive barve (pri zimskih vrtovih in nadstreških se dovoljuje še brezbarvno steklo in steklu podobni brezbarvni materiali). Svetleče kritine niso dovoljene. S kritino je treba ustvariti drobno teksturo strešnika. Nadstreški so lahko tudi enokapni v minimalnem naklonu (do 8 stopinj). Mnogo več piše v novi lokacijski informaciji, katero vam lahko pošljemo, če nam seveda zaupate kako in kam. 

Vaš spremni strošek nakupa predstavlja še dvoodstotni davek na promet nepremičnine (DPN) in strošek vpisa kupljenega v zemljiško knjigo.

Prodajalec nas je pooblastil za prodajo zemljišča, zato kupcu ne računamo provizije. Vedno smo odprti za vaše predloge in pobude. Zemljišče si lahko kadar koli ogledate (iz tega razloga imamo tudi objavljana GPS koordinate parcele), lahko pa nas tudi kadar koli pokličete in povprašate za več informacij oziroma si rezervirate termin ogleda. Povedati imamo še mnogo več. Z temi zadevami se ukvarjamo že več kot 20 let, zato nikar ne obupajte. Morda vse izgleda kot vesoljska znanost a ni tako komplicirano. V vsakem primeru si je pa potrebno vzeti nekaj časa, saj le skrbno pripravljeni in preverjeni podvigi pijejo vodo, nakup zemljišča pa to vsekakor je in si posledično zasluži vso pozornost.

T: +386 51 337 346
E: mlavtizar@immorescue.com

 

Potrebujete še večjo parcelo? potrebujete še več prostora? V neposredni bližini prodajamo zemljišče namenjeno za kmetijske dejavnosti, na katerem lahko sadite krompir, lahko sadite koruzo, ali pa samo v za vaš osebni fitnes kosite travo. Na voljo je 2870 kvadratnih metrov, prodajna cena pa je stvar dogovora. Na spodnjem linku in naši spletni strani smo za vas zbrali vse relevantne podatke.

https://www.immorescue.com/nepremicnine/brezjekmetijsko.html

***

 

Deutsch

Das Grundstück ist beim Hausbau nicht einmal das Teuerste, da es nur einen kleinen Teil der Gesamtinvestition ausmachen kann. Das Teuerste ist immer das Haus mit der Außenanlage, die auf jeden Fall teurer ist, als man sich das heute vorstellen kann, nachdem alle Bau-, Installations-, Technik- und Begleitarbeiten abgeschlossen sind. Natürlich geht man mit dem Gedanken "das wird schon" an den Bau eines Hauses heran, und man denkt auch: "OK, wenn ich jetzt kein Geld für eine bestimmte Ausrüstung habe, dann kaufe ich sie eben nächstes Jahr". All dies gilt für die Ausstattung eines Hauses, aber man muss sich fragen, ob dies auch für den Kauf eines Grundstücks gilt.

Ein Grundstück ist nur für kurze Zeit verfügbar, bis es verkauft wird. Ein Grundstück ist nur dann verfügbar, wenn die Eigentümer beschließen, es zu verkaufen, was im Durchschnitt alle 50 Jahre geschieht (dies ist nur die Meinung des Verfassers), ansonsten steht es nicht zum Verkauf. Insbesondere beim Kauf eines Grundstücks ist es ratsam, nach dem "das wird schon" zu verfahren, um sich für die Zukunft eigene, familiengerechte Optionen zu sichern.

Und das Geld ist sehr gut in das betreffende Grundstück investiert. Die Inflation wird es nicht auffressen, Sie können das Grundstück zum Bauen nutzen, Sie können es weiterverkaufen, Sie können Blumen pflanzen und das Gras wachsen sehen. Wenn Sie sich die Siedlung Črnivec ansehen, werden Sie feststellen, dass in der Gegend viel gebaut wird (die Nachbarn sind der Meinung, dass es sich lohnt zu investieren), dass Sie in zwei Minuten die Autobahn erreichen können (das Grundstück ist nicht am ... der Welt), dass es 150 Meter neben dem Grundstück eine Pizzeria gibt (dort gibt es immer einen Happen zu essen), und dass die Grundstücke und kommunal ausgestattet sind (der Kommunalbeitrag wirft Ihnen nicht alle Sicherungen aus dem Kasten).

Es gibt viele Argumente für den Kauf eines Grundstücks. Aber sobald Sie es besitzen, können Sie sich mit den Argumenten für den Bau eines Hauses beschäftigen. Wenn Sie alles zusammen betrachten (Grundstück+Projekte+Bau+Installationen+Ausstattung+Außenanlagen), kommen Sie schnell auf Summen, die Ihnen die gute Laune vertreiben werden. Stellen Sie sich ein Festmahl vor - zum Beispiel einen Braten - den isst man nicht auf einmal, nicht einmal allein. Es ist ähnlich wie beim Hausbau - man baut Stück für Stück, aber man fängt an, wenn man das Grundstück kauft.

Erlauben Sie uns, einige technische Merkmale des angebotenen Grundstücks vorzustellen: Bei Einfamilienhäusern ist ein Keller + Erdgeschoss + Dachgeschoss und bei Nebengebäuden ein Keller + Erdgeschoss + erstes Obergeschoss + Dachgeschoss zulässig. Das derzeitige Grundstück Nr. 422/1 k.o. Brezje wird in kleinere Teile parzelliert - ein Teil ist das hier angebotene Grundstück, es ist städtebaulich als Bauland definiert und hat im kommunalen Raumordnungsplan die Bezeichnung der Raumordnungseinheit CR 07 - Mischgebiete (M), MO - zentrale Gebiete. Grundlage für Planung und Baugenehmigung ist der Raumordnungsplan der Gemeinde Radovljica.

Anfang Dezember 2022 haben wir dem Vermessungsamt einen Parzellierungsplan vorgelegt, in dem die Grenzen, die neuen Nummern der künftigen Baugrundstücke und deren vermessene Flächen angegeben sind. Wenn Sie wirklich am Kauf eines Grundstücks interessiert sind, können wir Ihnen vorschlagen, noch heute einen Vorvertrag abzuschließen, und wir können den Kaufvertrag abschließen, sobald die Parzellierung erfolgt ist.

Gegenstand der Vorvereinbarung und des Verkaufs ist ein in unseren Unterlagen als Nummer vier bezeichnetes Grundstück mit der vorgesehenen Katasternummer 422/6, das auf der Grundlage einer Vermessung eine Fläche von 474 m² und einen Anteil von einem Sechstel an der künftigen Zufahrtsstraße hat - das künftige Grundstück mit der Nummer 422/9.

An dieser Stelle denken Sie vielleicht, ähm... interessant, aber warum sollte ich einen Vorvertrag abschließen? Mit einer Vorvereinbarung sichern Sie sich Ihr Grundstück. Auf der Grundlage der Vorvereinbarung vereinbaren und bezahlen Sie die den Reservierungsbeitrag (slowenisch ara genannt) und vereinbaren den endgültigen Preis für das Grundstück, und der Kaufvertrag wird abgeschlossen, wenn das Grundstück im Grundbuch und im Katasteramt eingetragen ist. Unserer Erfahrung nach kann dies bis zu drei Monate dauern, und in der Zwischenzeit können Sie in aller Ruhe mit Ihrer Bank die Finanzierung des Kaufs regeln oder sich daran erinnern, wo Sie die Goldstücke im Garten vergraben haben. In Slowenien ist die Zahlung von einer Reservierungsbeitrag (ara) eine übliche Sache. Artikel 64 des Obligationenrechts besagt, dass ein Vertrag mit der Erteilung der ara... zustande kommt, und da wir eifrige Verfechter fairer Geschäfte sind, wollen wir dem Grundeigentümer und dem KaufInteressenten diesbezüglich reinen Wein einschenken und alles in den Vorvertrag aufnehmen.

Auf der Grundlage der erhaltenen Standortinformationen lässt sich zusammenfassen, dass die Gemeinde Radovljica auf der Grundlage des Raumordnungsgesetzes festgelegt hat, dass sich die in dieser Anzeige genannten Grundstücke im Bereich des Vorkaufsrechts auf Bauland befinden. So kann der Kaufvertrag unter der aufschiebenden Bedingung des Vorkaufsrechts der Gemeinde geschlossen werden, und sofern die Gemeinde das Vorkaufsrecht nicht innerhalb von 30 Tagen nach Unterzeichnung des Kaufvertrags ausübt oder erklärt, das Vorkaufsrecht nicht auszuüben, wird der Kaufvertrag zwischen Käufer und Verkäufer endgültig.

Die Dächer sind als symmetrische Satteldächer mit dem First in Richtung der längeren Seite oder als zusammengesetzte symmetrische Satteldächer mit gleicher Neigung im Falle eines segmentierten Grundrisses auszuführen. Sie können mit Walmdachgiebeln abgeschlossen werden. Vierseitige (oder mehrseitige) Dächer und Schrägdächer sind nicht zulässig. Dachneigungen zwischen 30 Grad und 45 Grad sind zulässig. Dacheindeckungen müssen grau sein (bei Wintergärten und Carports sind auch farbloses Glas und glasähnliche farblose Materialien zulässig). Glänzende Dacheindeckungen sind nicht zulässig. Das Dachmaterial soll eine feine Textur der Dachziegel erzeugen. Vordächer können auch einseitig geneigt sein, mit einer Mindestneigung (bis zu 8 Grad). Es gibt noch viel mehr in den neuen Standortinformationen, die wir Ihnen natürlich zusenden können, wenn Sie uns sagen, wie und wo.

Ihre Kaufnebenkosten sind auch noch die 2% Grundsteuer (DPN) und die Kosten für die Eintragung des Kaufs im Grundbuch.

Der Verkäufer hat uns mit dem Verkauf des Grundstücks beauftragt, so dass wir dem Käufer keine Provision berechnen. Wir sind immer offen für Ihre Vorschläge und Initiativen. Sie können das Grundstück jederzeit besichtigen und Sie können uns auch jederzeit anrufen, um weitere Informationen zu erhalten oder einen Besichtigungstermin zu vereinbaren. Wir haben Ihnen noch viel mehr zu sagen. Wir arbeiten seit mehr als 20 Jahren an diesen Themen, also geben Sie nicht auf. Es mag wie Raketenwissenschaft aussehen, aber so kompliziert ist es nicht. Auf jeden Fall muss man sich etwas Zeit nehmen, denn nur sorgfältig vorbereitete und erprobte Unternehmungen führen zum gewünschten Ziel, und ein Grundstückskauf ist sicher kein Tagesgeschäft und verdient daher unsere volle Aufmerksamkeit.

T: +386 51 337 346
E: mlavtizar@immorescue.com

 

Sie brauchen ein noch größeres Grundstück oder mehr Platz? Wir verkaufen ein Grundstück in unmittelbarer Nähe für landwirtschaftliche Aktivitäten, auf dem Sie Kartoffeln anbauen können, Mais anbauen können oder einfach nur den Rasen für Ihre persönliche Fitness mähen können. Es stehen 2870 Quadratmeter zur Verfügung, der Verkaufspreis ist verhandelbar.  Unter dem nachstehenden Link und auf unserer Website haben wir alle relevanten Informationen für Sie zusammengestellt. 

https://www.immorescue.com/nepremicnine/brezjekmetijsko.html

***

 

English

When building a house, land is not even the most expensive thing, as it may cost only a small fraction of the total investment. The most expensive thing is always the house with the exterior, which is in any case more expensive than you can imagine today, after all the construction, installation, technical and accompanying work has been completed. Of course - you go into building a house with the mindset "all will be good", but you also think "OK, if I don't have the money for some equipment now, I'll just buy it in a year's time". All this is true for buying equipment for a house, but you have to ask yourself, is it also true for buying a plot of land?

The plot is only available for a short time - until it is sold. A plot is only available when the owners decide to sell it, which happens on average once every 50 years (this is the author's opinion only), otherwise it is not for sale. It is advisable to use the "all will be good" principle, especially when buying a plot, to ensure that you will have your own, family-oriented options in the future.

And the money is very well invested. Inflation won't eat it up, you can use the plot for construction, you can re-sell it, or you can plant flowers and watch the grass grow. If you look at the settlement of Črnivec, you will see that there is a lot of construction going on in the area (the neighbours think it is worth investing in), that you have a two-minute walk to the motorway (the plot is not at the back of beyond), that there is a pizzeria 150 metres next to the plot (there is always something to eat there), and that the plots are flat and equipped with utilities (the municipal contribution will not throw out all your fuses).

There are many arguments for buying a plot. But once you own it, you can start working on the arguments for building a house. If you look at everything together (plot+projects+construction+installations+equipment+exterior) you will quickly come up with sums that will blow away your good mood. Imagine a feast - a roast, for example - you don't even eat that in one bite - not even by yourself. It's very similar to building a house - you do it bit by bit, but you start when you buy the plot.

Allow us to present some technical characteristics of the offered plot:
For single family houses a basement + ground floor + attic is permitted and for outbuildings a basement + ground floor + ground floor + attic. The current land parcel No 422/1 k.o. Brezje is being subdivided into smaller parts - one part is the parcel we are offering here, which is defined as building land according to the urban planning and has the designation of the spatial planning unit CR 07 - mixed areas (M), MO - central areas in the municipal spatial plan. The basis for the planning and building permit is the Radovljica Municipality Spatial Plan.

At the beginning of December 2022, we submitted a parcelisation plan to the Geodetic Administration, which includes the boundaries, the new numbers of the future building plots and their measured areas. If you are really interested in buying a plot, we can propose you to conclude a preliminary agreement today, and we will be able to conclude the purchase contract once the parcelisation has been carried out.

The subject of the pre-agreement and the sale is a plot of land marked in our documentation with the number four, whose intended cadastral number is 422/6 and which, on the basis of the geodetic study, has an area of 474 m² and a one-sixth co-ownership share of the future access road - the future plot of land marked 422/9.

At this point you may be thinking, um... interesting, but why should I enter into a pre-arrangement? With a pre-agreement you secure your property. Based on the preliminary agreement, you agree and pay the reservation fee (called ara in Slovenian) and agree on the final price for the land, and the purchase contract is concluded when the land is registered in the land register and cadastral office. In our experience, this can take up to three months, and in the meantime, you can calmly arrange financing for the purchase with your bank or remember where you buried the gold pieces in the garden. In Slovenia, the payment of a reservation fee (called ara) is a common thing. Article 64 of the Code of Obligations states that a contract is concluded when the ara is given.... and as we are keen advocates of fair business, we want to give the landowner and the prospective buyer a clean bill of health in this respect and include everything in the preliminary contract.

Based on the location information obtained, it can be summarised that the Municipality of Radovljica has stipulated, on the basis of the Spatial Planning Act, that the plots referred to in this advertisement are located in the area of the pre-emption right on building land. Thus, the pre-purchase agreement may be concluded subject to the condition precedent of the municipality's right of pre-emption, and to the extent that the municipality does not exercise the right of pre-emption or declares not to exercise the right of pre-emption within 30 days of the signing of the pre-purchase agreement, the pre-purchase agreement between the buyer and the seller will become final.

Roofs shall be symmetrical gable roofs with the ridge in the direction of the longer side, or composite symmetrical gable roofs of the same pitch in the case of a segmented ground plan. They may be terminated by hipped gables. Four-pitched (or multi-pitched) roofs and pitched roofs are not permitted. Roof pitches between 30 degrees and 45 degrees are permitted. Roof coverings shall be grey in colour (in the case of conservatories and carports, colourless glass and glass-like colourless materials are also permitted). Glossy roof coverings are not permitted. The roofing material shall create a fine texture to the roof tile. Canopies may also be single pitched with a minimum pitch (up to 8 degrees). There is much more in the new site information which we can send to you if you tell us how and where, of course.

Your incidental purchase costs are also the 2% property tax (DPN) and the costs for the registration of the purchase in the land register.

The seller has authorised us to sell the land, so we do not charge the buyer a commission. We are always open to your suggestions and initiatives. You can view the land at any time, and you can also call us at any time to ask for more information or to book a viewing appointment. We have much more to tell you. We've been working on these issues for more than 20 years, so don't give up. It may look like space science, but it's not that complicated. In any case, it is necessary to take some time, because only carefully prepared and proven ventures will lead to the desired goal, and buying land is certainly no everyday business and therefore deserves our full attention.

T: +386 51 337 346
E: mlavtizar@immorescue.com

Need an even bigger plot? Need more space?  We are selling a plot of land in the immediate vicinity for agricultural activities on which you can plant potatoes, you can plant maize, or just mow the grass for your personal fitness. 2870 square metres are available, and the selling price is negotiable. We have compiled all the relevant information for you on the link below and on our website.

https://www.immorescue.com/nepremicnine/brezjekmetijsko.html

***

 

 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...