Pojdi na glavno vsebino

GOSTILNA na Gorenjskem, bodoči gostilničar bo imel veiko gužve...

Slovenija, Gorenjska, Brezje, Črnivec, hišna številka enajst

GOSTILNA na Gorenjskem, bodoči gostilničar bo imel veiko gužve... Sale
10 krčmarskih zapovedi bo dober gostinec znal vse na pamet, ker so z njim včasih bili gostinci zelo uspešni ni nobenega razloga zakaj ne bi bili še danesPrvotna zgradba je bila zgrajena leta 1873. Jasno je, kaj je na vasi najpomembnejše. Poleg cerkve je to gostilna!V pritličju je gostilna v prvem in drugem nadstropju so pa prostorna stanovanja za lastnike hiše oziroma za osebje. Sicer pa stoji gostilna na križišču v vasi, mimo pa pride prav vsak domačin in vsak popotnik.Na južni strani je parkirišče za 30 avtomobilov in nekaj avtobusov, poleg tega imate tu še garaže.Vrt predstavlja zazidljivo zemljišče. Z primernim projektom za pridobitev gradbenega dovoljenja si tu lahko postavite enodružinsko hišo.Kapelica.Kapelica nekoč in danes.Severna stran gostišča.Posnetek iz zraka.Nekaj slik za zabavo kot dokaz, da vse opisane sobe zares obstajajo…Restavracija v letnem vrtu, šank in kuhinja, ki je srce v vsake gostilne. Vrt.Stroj za lupljenje krompirja, mesoreznica in pečica. Vsak, ki je za večje število ljudi poskušal kuhati pražen krompir in moral krompir olupiti na roke ve, da je stroj za lupljenje krompirja perfektna stvar, perfektno za vsakega gostilničarja. Z nakupom gostilne dobite tudi ta perfektni stroj.Hladilnikov je po celotni gostilni kar nekaj. Na sliki so trije največji, a za resno delo v resni gostilni potrebujete resne kapacitete hlajenja te pa so se zagotovljene.Slika je na prvi pogled morda malce smešno a, elektrika je zagotovljena.Poskrbljeno je tudi za vse tipe ljudi. So nekadilci,  so tisti ki želijo v samo piti pivo, so tisti ki morajo odliti pivo in so tisti ki morajo zbežati od tod, to pa ni težko, ker izhod tudi označen.Pregovori so sicer zelo preprosta stvar, a  vsaj na vasi zelo dobro delujejo.Dosedanji lastniki so sicer pravi gostinci, a so si po privoščili ponedeljek in torek dela prost dan.Hišna miza ali po domače povedano »štamtiš« je posebna miza, navadno tik ob točilnici, kamor so sedli domačini, si privošči dva deci in si izmenjali vse novice. Včasih, ko še ni bilo interneta, facebooka, socialnih medijev, ko so bili časopisi bolj redki, se je tukaj izvedelo kaj se dogaja naokoli. Tako je bil dobrodošel vsakdo z dobro zgodbo, če je seveda dal za eno rundo.O šniceljnih se je veliko pisalo, še več pa govorilo. Zrezek sem, zrezek tja, a govorilo se je le, ker so bili v tej gostilni zrezki… perfektni.Ob vseh zrezkih pa vam seveda pokažemo še kataster, ki nekako takole zgleda.Morda je ravno ta slika najbolj zahtevna od vseh. Če jo natančno pogledate se boste morali odločiti med gobovo juho, ocvrtim sirom, telečjo pečenko, dunajskem zrezkom, pečenico…

Ste si kdaj mislili, da bi bili za zrezek v gostilni bili pripravljeni varati in lagati? Potem niste nikoli bili na Črnivcu v gostilni Mlakar, ki se na žalost nas mnogih… prodaja. Zrezka tam na žalost ni več mogoče uživati, ker so se lastniki upokojili. Zato pa iščemo nekoga, ki zna cvreti velike zrezke, nekoga, ki si upa postati gostilničar na Gorenjskem, nekoga, ki ve, da zraven dobrega zrezka sodi pražen krompir.

Haben Sie jemals gedacht, dass Sie für ein Schnitzel bereit wären, zu lügen und zu betrügen? Dann waren Sie noch nie in der Slowenien, Črnivec, der Taverne von Mlakar, die nun zum Bedauern vieler leider… verkauft wird. Das Schnitzel ist dort leider nicht mehr zu kriegen, da die Besitzer in Rente gegangen sind. Deshalb suchen wir jemanden, der weiß, wie man große Schnitzel brutzelt, jemanden, der es wagt, Gastwirt in Oberkrain zu werden, jemanden, der weiß, dass Bratkartoffeln gut zu einem guten Schnitzel passen.

Have you ever tasted a schnitzel, for which you would be willing to lie, cheat and steal? Then you have never been to Mlakar’s tavern in Črnivec, Slovenia, which is unfortunately… up for sale. It is sad, but the schnitzel is no longer available there because the owners have retired. That's why we're looking for someone who knows how to sizzle large schnitzel(s), someone who dares to become an innkeeper in the Gorenjska region in Slovenia, someone who knows that mashed potatoes go well with a good schnitzel.

Velikost 2187 m2
Zgrajeno 1873
Adaptirano 1998

790.000 €

Povejte naprej:

n

Podrobnejši opis

Slovensko

Črnivec je mala vasica na Gorenjskem, ki ima dve gostilni, po eno na vsakem koncu vasi. Domačin gre tako lahko na kavo ali pivo v poljubno smer, saj ga pot vedno vodi mimo gostilne. Gostilna Mlakar je slovela po svoji domači kuhinji, predvsem po dunajskih zrezkih, ki so gledali čez rob krožnika. Na Dunaju v lokalu Figlmüller imajo sicer prav tako ogromne dunajske zrezke, lepe in ravne, pri Mlakarju pa so bili še večji, nagubani in sočni. Kdor je pojedel Mlakarjev zrezek je bil lačenzares lačen.

Gostilna je lepo urejena in ima označena parkirna mesta za več kot trideset osebnih vozil in tri avtobuse. Na pokritem gostinskem vrtu je prostora za 80 gostov, v notranjosti gostilne pa še za 70 ljudi. Tistim, ki se želijo samo osvežiti s pijačo, pa je na voljo urejen prostor s točilno mizo (po domače je to šank).

V pritličju se nahaja gostilna, kuhinja, špajza, hladilnica, kotlovnica in pomožni prostori s celotno gostinsko opremo. Zavidanja vreden je na primer stroj za lupljenje krompirja, ki ga v petih minutah olupi kar trideset kilogramov. Pokrita terasa meri okoli sto petdeset kvadratnih metrov.

V prvem nadstropju sta dve stanovanji, vsako veliko okoli sto petdeset kvadratnih metrov, drugo nadstropje pa ima še dve stanovanji, prvo ima osemdeset kvadratnih metrov drugo pa petinšestdeset. Že z oddajanjem stanovanj lahko na mesec zaslužite čez dva tisoč evrov. 

Hiša je bila zgrajena leta 1873 in večkrat obnovljena. Ogrevana je s toplotno črpalko in sončnimi kolektorji, sicer pa je prostore možno ogrevati tudi s kurilnim oljem ali drvmi, kar sicer ni potrebno, je pa pozimi izredno romantično, ko se stiskate k stari kmečki peči. Energetska izkaznica kaže skupino D (60 - 105 kWh/m2a).

Vse skupaj stoji na 2365 m² velikem zazidljivem zemljišču, na katerem je, poleg parkirišča, še obilen vrt z zimskimi gredami.

Zakaj pa bi kupili to gostilno? Kje je pa pri vsem tem računica? Investicijo vam poplača dobra domača kuhinja v povezavi s zelo vidno in dostopno lokacijo. Pri gostilni Mlakar so vedno poznali zimsko in letno sezono. Pozimi so se smučarji vračali iz avstrijskih in slovenskih smučišč, in so povprečno čakali na prosto mizo eno celo uro. Med počitnicami na Hrvaškem je bila gostilna vedno polna. Zvesti gostje so bili tudi romarji, ki so hodili v Baziliko Marije Pomagaj na Brezjah. Marsikateri izmed njih je pa cerkev zapustil že pet minut pred koncem maše, saj si je le tako lahko zagotovil prosto mizo v gostilni Mlakar. Vsako pomlad in vsako jesen so bili na vrsti avtobusi s turističnimi skupinami, ki so se najavljeno ustavljali v gostilni. Ljudje, ki so potovali na morje in iz morja so se prav tako ustavili v gostilni mlakar in si privoščili kosilo ali večerjo. Vsak vikend so bili na vrsti ljubitelji planin, ki so se po gorskih turah v Julijskih Alpah nujno privoščili v gostilni Mlakar pošten zrezek. Tako se ne moremo čuditi, da je bila gostilna Mlakar v prvi vrsti gostilna za prehrano ne toliko za pijačo, saj je »šank« sorazmerno majhen. Na teden so tako prodali povprečno 150 krvavic, še več pa pečenic z kislim zeljem, ki so tipična zimska jed, vendar so pri Mlakarju bile priljubljene še celo poleti, predvsem avgusta.

Gostinstvo sigurno ni lahek posel, a kdor ga opravlja z dušo in srcem, ga opravlja tudi zelo zelo uspešno.

Gostilničarji so tudi strastni pogajalci, zato se je lastnik pripravljen o vseh pogojih nakupa nepremičnine tudi pogajati.

Zastopnik pri prodaji je podjetje IMMORESCUE nepremičninsko svetovalna družba d.o.o., ki pri prodaji nepremičnine zastopa izključno interese svojega naročnika, kar posledično pomeni, da potencialnemu kupcu ne bo zaračunana posredniška provizija.

 

DEutsch

Črnivec ist ein kleines Dorf in der Gorenjska Region in Slowenien, dass zwei Wirtshäuser hat, eines an jedem Ende des Dorfes. Die Einheimischen können ganz einfach an die tägliche Kaffeedosis oder ein Notbier bekommen, egal welche Richtung sie Einschlagen, sie kommen immer an einem Gasthaus vorbei. Das Wirtshaus Mlakar, war jedoch in erster Linie für seine Hausmannskost, vor allem für sein legendäres Wiener Schnitzel, das über den Rand des Tellers ragte bekannt. In Wien hat das Wirtsgaus Figlmüller auch riesige, schöne, gerade Wiener Schnitzel auf Lager, aber die Schnitzel von Mlakar aus Črnivec waren noch größer, faltiger und saftiger. Wer das Mlakar Schnitzel gegessen hat, war hungrig, sehr hungrig.

Der Gasthof ist rustikal eingerichtet und verfügt über markierte Parkplätze für dreißig Personenwagen und drei Busse. Im überdachten Garten ist Platz für 80 Gäste und im Gasthof befinden sich weitere 70 Plätze. Für diejenigen, die nur mit einem Getränk gestärkt werden möchte, gibt es eine echte Theke.

Im Erdgeschoss befinden sich das Restaurant, eine Küche, ein Abstellraum, ein Kühlhaus, ein Kesselraum und weitere Nebenräume mit einer kompletten Wirtshaus Ausstattung. Der Hit ist eine Kartoffelschälmaschine, die dreißig Kilo Kartoffeln in fünf Minuten schälen kann. Zum Wirtshaus gehört noch eine überdachte Terrasse, die hundertfünfzig Quadratmeter groß ist.

Im ersten Stock gibt es zwei Wohnungen, jede etwa hundertfünfzig Quadratmeter groß, und der zweite Stock bietet nochmals zwei Wohnungen, die eine hat achtzig die andere fünfundsechzig Quadratmeter. Sie können über zweitausend Euro im Monat verdienen, falls Sie alleine die Wohnungen vermieten.

Das Haus wurde 1873 erbaut und immer wieder restauriert. Es wird mit einer Wärmepumpe und Sonnenkollektoren beheizt, es kann aber auch mit Öl oder Holz beheizt werden, was im Winter zwar nicht notwendig ist, schafft aber eine heimische Atmosphäre, wenn Sie den Bauernofen beheizt halten. Der Energieausweis zeigt die Klasse D (60 - 105 kWh/m2a).

Das Grundstück umfasst 2365 m² Baugrund, der neben dem Parkplatz auch einen Garten bildet.

Warum sie dieses Gasthaus kaufen sollten? Mit was können Sie bei dieser Immobilie rechnen? Die Investition zahlt sich mit guter Hausmannskost in Verbindung mit einem gut sichtbaren und zugänglichen Standort aus. Das Wirtshaus Mlakar kennt eine Winter- und eine Sommersaison. Im Winter kehrten Skifahrer aus österreichischen und slowenischen Skigebieten ein und warteten durchschnittlich eine Stunde auf einen freien Tisch. Während der Ferien, z. B die in Kroatien, war das Gasthaus immer voll. Treue Gäste waren auch Pilger, die zur Basilika Maria Hilf in Brezje pilgerten. Viele von ihnen verließen die Messe in der Kirche fünf Minuten vor dem Ende, da sie nur so einen freien Tisch im Gasthaus Mlakar sicher bekommen konnten. Jeden Frühling und jeden Herbst waren Busse mit Touristengruppen an der Tagesordnung. Menschen, die zum und vom Meer reisten, hielten auch laufend im Gasthaus an und gönnten sich Mittag- oder Abendessen. Jedes Wochenende waren Bergsteiger an der Reihe, die sich nach den Bergtouren in den Julischen Alpen im Gasthaus Mlakar ein ordentliches Schnitzel hereingpfiffen haben. Daher kann es uns nicht überraschen, dass Mlakarin in erster Linie ein Gasthaus für Speisen war, nicht so sehr für den ewig großen Durst, weil die "Bar" relativ klein ist. Sie verkauften durchschnittlich 150 Blutwürste pro Woche und noch mehr Bratwürste mit Sauerkraut, die ein typisches Wintergericht sind, aber sie waren auch im Sommer, besonders im August, bei Mlakar sehr beliebt.

Die Gastronomie ist sicherlich kein einfaches Geschäft, aber wer mit Herz und Seele arbeitet wird es Auch sehr erfolgreich machen.

Gastronomen sind auch sehr gute Verwandler, deshalb ist der Eigentümer bereit über die Kaufkonditionen in jeglicher Hinsicht zu verhandeln.

Vertreter im Vertrieb ist die IMMORESCUE d.o.o., welche ausschließlich die Interessen des Auftraggebers vertritt und somit dem Käufer keine Vermittlungsprovision berechnet.

 

ENglish

Črnivec is a small Slovenian village in the heart of the Gorenjska region with two taverns – one at each end of the village. The locals can easily go for a coffee or emergency beer in either direction in the village, as they will always pass by an tavern. The Mlakar tavern was known for its home cuisine, especially for its legendary Wiener Schnitzels, which stretched over the edge of the plate. In Vienna, the tavern Figlmüller has also huge, beautiful and flat Wiener Schnitzel, while the schnitzels of Mlakar from Črnivec were even bigger, wrinkled and juicy. Those who managed to finish a Mlakar schnitzel were hungry, very hungry.

The tavern is beautifully decorated and has marked parking spaces for thirty cars and three buses. The covered garden can accommodate 80 guests and the tavern has additional 70 seats on the inside. Those who only want to manage their thirst can do so in a separate country style bar.

The ground floor contains a restaurant, kitchen, storage room, cold storage, heating room and additional facilities with complete equipment for running an tavern. This even includes a fantastic potato peeling machine, that can peel thirty kilos of potatoes in just five minutes. The tavern has also a covered terrace, which measures one hundred and fifty square metres.

There are two apartments on the first floor, each measuring about one hundred and fifty square meters, and two additional apartments on the second floor, one measuring eighty square meters and the other measuring sixty-five square meters.

The house was built in 1873 and has been often restored trough time. It is heated with a heat pump and solar panels, but it can also be heated with oil or firewood, which is not necessary, but creates a homely atmosphere, especially if you fire up the brick oven. The energy certificate is showing the class D (60 - 105 kWh/m2a).

The property measures 2365 m². It is dedicated as construction land and, in addition to the car park, a garden is included.

Why should you Invest into this facility? What can you expect from this investment? The investment pays off with good local cuisine combined with a clearly visible and accessible location. The Mlakar tavern has a winter and summer season. In winter, skiers from Austrian and Slovenian ski resorts were comming by. Sometimes they were waiting one hour to get a free table the restaurant. During the e.g. Croatian holidays, the tavern was always full. Loyal guests were also pilgrims, who made their journey to the Maria’s Basilica in Brezje. Many of them left the mass in the church five minutes before the official end, as this was the only way they could get a free table in the Mlakar tavern. Every spring and autumn, buses with tourist groups came across to fill the restaurant. People traveling to and from the Adriatic Sea also kept stopping at the tavern for lunch or dinner. Every weekend the mountain climbers came by who pulled in a decent extra-large schnitzel after they have powered themselves off in the Julian Alps. The Mlakar tavern was primarily a restaurant for food, not so much a drinks bar, because the "bar" is relatively small. They sold an average of 150 blood sausages a week and even more sausages with sourkraut, which is a typical winter dish, but at Mlakar’s they were also extremely popular during the summer, especially in August.

Gastronomy is certainly not an easy business, but whoever is running it with heart and soul will make a difference in the end.

The owners are also very skilled negotiators and they are ready to negotiate every aspect of the property sale.

The sales representative is company IMMORESCUE d.o.o. who represents solely the interests of its client, which means that no intermediary commission will be charged to the potential buyer.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...