Pojdi na glavno vsebino

O podjetju

Pred nekaj leti je zvečer nenadoma zazvonil telefon. Družinska prijateljica je poklicala in sporočila, da je prodala majhno zemljišče enemu od sosedov, ki je nameraval zgraditi večstanovanjsko hišo, v kateri bo prej ali slej prodajal nova stanovanja. Prijateljica je poročala tudi, da je med pogovori in med celotnim postopkom imela občutek, da jo oseba, s katero se je pogovarjala, opetnajstila, in da je podpisala pogodbo, ki je sploh ni želela podpisati. 

Nepremičnine so bile za nas ključna tema, zato se je družinska prijateljica odločila, da nas prosi za nasvet. Po prvem pregledu dokumentov in pogodb smo odkrili številne nedoslednosti in napake, katerih v nepremičninskih pogodbah preprosto ne bi smelo biti. Cena za zemljišče je bila napačna, saj ni ustrezala tržni ceni, ampak je bila štirikrat nižja od tiste, ki bi jo bilo mogoče dobiti na trgu. Prodan ni bil majhen del katastrske parcele, za katero je bila dogovorjena prodaja, temveč solastniški delež na veliki parceli, ki je bil vsaj aritmetično primerljiv (z veliko domišljije) s površino, ki je bila predmet pogajanj. Sama pogodba je bila protislovna in je kot take ni bilo mogoče vpisati v zemljiško knjigo. Poleg tega s podpisom kupoprodajne pogodbe investitor ne bi mogel dokazati pravice graditi v postopku izdaje gradbenega dovoljenja, zato bi se bilo treba o pogodbi ponovno pogajati in jo ponovno podpisati. 

Vse to je bilo za našo družinsko prijateljico preveč, bila je kaplja čez rob, saj je želela prodati le kos zemlje, ki ga ni uporabljala že desetletja. 

Zato smo dobili prodajalčevo pooblastilo, da uredimo zadeve, stopili v stik s kupcem, se ustrezno pogajali, razveljavili staro pogodbo, razparcelirali nepremičnino in sestavili novo pogodbo. Na koncu tega postopka je družinska prijateljica dobila štirikrat več denarja kot sicer, investitor pa pravno čisto parcelo za gradnjo svoje stavbe. Ob tem se je porodila zamisel za ustanovitev lastnega podjetja, ki bi se ukvarjalo predvsem z zapletenimi nepremičninskimi zadevami. 

Kot lastnik nepremičnine imate različne ideje in želje, ki jih lahko z več ali manj truda uresničimo. Tako kot vsi ostali tudi mi kuhamo le z vodo, kar pomeni, da vaših kamnov ne znamo spremeniti v klobase, lahko pa klobase, v prenesenem pomenu, pripravimo na ravno pravi način in vam jih postrežemo tako, da boste od njih tudi kaj imeli. (Tale zadnji stavek terja od vas malo domišlije:))

Srčno vabljeni k dialogu z nami. 

***

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...